2024. április 25. - Márk

Nevetséges és szomorú: egyre komolytalanabb a Jobbik!

Képzeljék el, azt követeli a Jobbik, hogy ne menjünk Izraelbe. Mármint úgy labdarúgó válogatottilag ne. Pedig menni fogunk. Ezt pedig a Jobbik Sportkabinetje is sejtheti. Mert hogy olyanjuk is van ám nekik. De miről beszélnek? Mélyen szántó jobbos gondola
2009. január 30. péntek 13:35 - Gedei Szilárd
„Követeljük, hogy a mérkőzést azonnal mondja le, és az adott időpontra más országgal kössön le egy barátságos mérkőzést, amely nem politikai célokat, hanem ténylegesen a válogatott felkészülését szolgálja” – áll a Jobbik által Kisteleki István MLSZ elnöknek elküldött petíciójában a február 11-én esedékes Izrael-Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban.

Nekik is csak a szájuk mozog

Szóval követelik. Tegyék. Megtehetik. Erre találták ki a Jobbik Sportkabinetét. Mármint arra, hogy ilyen teljesen felesleges és a sport szempontjából senkit nem érdeklő bagatell dolgokkal foglalkozzon, mint ez. Ha ráérnek ezzel foglalkozni, hát tegyék. De ne így!

„Ön szerint melyik ország játszik barátságos válogatott meccset a gyermekgyilkos Izraellel?” – kérdezte még korábban egyik cikke címében az egyik „közvédelmi hírportál”. Kérem szépen, én úgy tudom, hogy Magyarország játszik barátságos meccset a nemrég valóban megkérdőjelezhető intenzitású háborút eszközlő UEFA tagállammal (erre mondta azt kérdésemre a Jobbik Sportkabinetének vezetője, Szilágyi György, hogy már az is „érdekes” tény, hogy Izrael labdarúgó szövetsége az Európai Labdarúgó Szövetség kötelékébe tartozik - ebben pedig van is valami, legalábbis földrajzilag elég nehezen értelmezhető). De lehet, hogy én tudom rosszul.

Nem sport, de nem is politika

Ráadásul az izraeli foci jó. A magyarhoz képest mindenképpen. Csak hogy egyetlen példát említsünk, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lothar Matthaus is a zsidó államban dolgozik a Maccabi Netanya csapatánál. Ő nem ment haza a gázai háború kitörése után, mint mondta nem érezte magát veszélyben. Ettől még persze el lehet ismerni, hogy mostanában sokkal veszélyesebb volt az ország, mint egyébként. Sőt egyetérteni is szabad a Jobbik alapvető gondolatával, miszerint az izraeli meccs politikai célokat szolgál.

Csak nem érdemes.

Azt mondja a Jobbik, hogy „a világnak kötelessége felemelnie a hangját a palesztin nép védelmében, és ebből a sport sem maradhat ki”. Szomorú gondolat. Mármint a második fele. Szomorú és szerencsétlen.

Nem hogy kimaradhat, hanem ki kell maradnia. Főleg a magyar sportnak. Amíg ezt nem értik meg a magukat már harmadik erőként aposztrofáló jobboldali ifjak, addig semmi értelme a sporttal foglalkozniuk. Sportkabinet? S mi lesz, ha valamilyen csoda, vagy éppen hogy nagyon is érthető és alakuló folyamat következményeképp nem csak hogy bekerülnek a Parlamentbe, hanem az aktuális kormányban találják magukat (ahogyan megtörtént Ausztriában vagy Szlovákiában)?

Mondjak egy jó viccet?

Milyen sportminisztere lenne az országnak, ha azt a Jobbik adná? Eléggé megrémültek ettől a rémképtől a sportkedvelő kedves olvasók, vagy menjek tovább? Remélem nem szükséges. Amíg ugyanis ilyen szerencsétlenül megfogalmazva, ilyen szerencsétlen dologból csinálnának országos ügyet nincs esélyük arra, hogy bárki is komolyan vegye őket. Se Kisteleki István MLSZ vezér, se az átlagos intelligencia hányadossal rendelkező magyar szurkoló.

Tény: a tegnap Kisteleki Istvánnak átadott, az izraeli meccs bojkottjára felszólító petíció a HírExtrán kívül (ebből a cikkből is kitűnik, hogy mi miért foglalkozunk vele) a következő nagyobbnak nevezhető internetes portálokon jelent meg, illetve ezek írtak róla: jobbik.hu, barikad.hu, hunhir.hu, kuruc.info, ujradikalis.info.

A veretes névsorból is kitűnik, hogy kik veszik komolyan a Jobbikot, legalábbis ha sportról van szó. Vagyis hogy pont nem arról. Kőkeménynek hitt látszatpolitikáról. (Ezek után persze senki nem fogja elhinni, hogy nem baloldali újságírótól származnak ezek a gondolatok. Pedig nem.)

Egyébként érdekel valakit, hogy Erwin Koeman, a magyar szövetségi kapitány milyen labdarúgókat szándékozik behívni a február 11-i Izrael elleni barátságos mérkőzésre?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

I.Laci
2009. január 31. 10:21
Kedves Surmóker!

Sok éven keresztül vizilabdáztam, úgyhogy ez a vonal nem jött be. Egyet magyarázzon meg: ha minden más ország politikát csinál a fociból, és visszamondja az izraeli "fellépéseket", akkor mi miért parolázunk továbbra is egy háborús bűnös, népírtó országgal? Ennyi a lényeg, nem terelni kellene, bár jó liberális módszer persze. Ön nem értette a lényeget, ha már egyszer a világ minden országában értik.
surmóker
2009. január 30. 17:11
Kedves drága I.Laci, Ön nem érti a lényeget. Nekem legalábbis meggyőződésem, hogy nagyon nem. Ez a cikk nem arról szólt, hogy milyen szinten kell elítélni Izraelt, vagy hogy egyáltalán el kell-e, hanme hogy nem kéne összekeverni a sporttal a politikát. Valószínűleg Ön soha nem sportolt soha a büdös életben. Miért kell ilyen beszűkölt elmével gondolkodni?
I.Laci
2009. január 30. 16:15
De azóta, hogy le lett kötve a meccs, minden más ország lemondta, csak mi nem. Még nem újult ki a konfliktus? Nos, Hitlert is úgy választották meg, hogy még nem gyilkolt meg senkit. A logikája alapján kedves Surmóker, ez tudja mit jelent?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását