2024. május 16. - Mózes, Botond

Drogdílereket fogtak

Kábítószer-terjesztőket fogtak el a rendőrök Nyíregyházán, a három, 20-25 év közötti helyi lakost őrizetbe vették - közölte Gere Zoltán ezredes, a város rendőrkapitánya szerdán sajtótájékoztatón.
2009. január 28. szerda 13:54 - Hírextra
Ferenc Róbert őrnagy, a kapitányság közbiztonsági osztályának vezetője elmondta: lakossági információk alapján jutottak a drogkereskedők nyomára, figyelni kezdték őket, majd éjjel értékesítés közben tetten érték a fiatalokat.

Az egyik gyanúsított gépkocsival közlekedett, szervezetében a gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki, így jogosítványát bevonták, ellene bódult állapotban történt járművezetésért is eljárást indítottak.
A csoport tagjainál tartott házkutatás során a drogkereső kutya összesen 60 gramm kábítószert talált.
Az ügyben négy drogfogyasztó is a nyomozók látókörébe került, kihallgatásuk már meg is történt. A rendőrség kezdeményezi majd a drogkereskedők letartóztatásba helyezését a bíróságon.

Gere Zoltán ezredes elmondta, hogy jelenleg 17 kábítószeres ügyben folyik eljárás a nyíregyházi rendőrkapitányságon. Az ügyek összesen 67 embert érintenek, közülük 55-en drogfogyasztók. A terjesztéssel is gyanúsított emberek közül kilencen - hat ügyben - előzetes letartóztatásban vannak, míg a mostani új ügyben hárman egyelőre őrizetben. Az eljárások során a rendőrség összesen mintegy négy kilogrammnyi kábítószert foglalt le, döntően marihuánát.

A kapitány megjegyezte, hogy a lakossági igények figyelembevételével Nyíregyháza területén úgynevezett operatív pozíciókat építettek ki a drogterjesztés visszaszorítására, ezáltal erősítették a felderítő munkát, s ennek az eredménye a 17 esetben kezdeményezett eljárás.

Fülöp Gergely százados, a megyei főkapitányság sajtószóvivője arról számolt be, hogy kedden egy közúti ellenőrzés során, egy megállított személygépkocsiban két kábítószer-fogyasztó fiatal bukott le bódult állapota miatt Nyíregyházán. Szervezetükben többféle kábítószert, kokaint és marihuánát mutatott ki a gyorsteszt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását