2024. április 26. - Ervin

Módosul a rendkívüli ülés napirendje

Levélben kérték a Költségvetési Tanács tagjai a költségvetési bizottság elnökét arra, hogy külföldi tartózkodásuk miatt halassza el a bizottság keddre tervezett ülését. A tervezett ülés, amelyen a tanács tagjait hallgatták volna meg a képviselők, így elma
2009. január 26. hétfő 16:40 - Hírextra
A meghallgatás elmaradása miatt csütörtökön nem választja meg az Országgyűlés a Költségvetési Tanács tagjait, erre az eredeti menetrend szerint, a Ház február 16-i ülésén kerül sor - tette hozzá Altorjai Anita.

A takarékos állami gazdálkodásról szóló, tavaly novemberben elfogadott és idén január 1-jén hatályba lépett törvény hozta létre a költségvetési tervezést ellenőrző, háromtagú Költségvetési Tanácsot, amelynek tagjait az államfő, az ÁSZ elnöke és a jegybankelnök jelöli, és az Országgyűlés választja meg kilencéves időtartamra. A törvény január 1-jén lépett hatályba.

Sólyom László köztársasági elnök, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke január 15-én mutatta be a jelölteket a pártok képviselőinek: az államfő a testület elnökének Kopits Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagját jelölte; a két tagjelölt Oblath Gábor, aki szintén a monetáris tanács tagja és Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének tagja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását