2024. március 29. - Auguszta

Dávid Ibolya a gyávák parlamentjéről beszél

Le kell építeni a félszocialista költségvetést Magyarországon, a válságkezelésnek pedig egyben a gazdasági növekedés alapjául is kell szolgálnia - hangoztatta hétfőn Szekszárdon újságírók előtt Dávid Ibolya, az MDF elnöke.
2009. január 26. hétfő 19:37 - Hírextra
A politikus közvélemény-kutatásokra utalva kijelentette, hogy az emberek nyolcvan százaléka alapvető reformot akar Magyarországon."Úgy tűnik, hogy a legnagyobb terhet viselő állampolgárok többsége jobban érzi a reformok szükségességét, mint azok a politikusok, akiknek körében a parlamentben kétharmados többsége van a gyávaságnak" - fogalmazott.

Mint mondta, az Országgyűlés "politikai gyávaságból", a következő választás szavazatmaximálása érdekében nem teszi meg az ország érdekeit hosszú távon szolgáló lépéseket.

Az áfaemelés tervével kapcsolatban Dávid Ibolya hangsúlyozta: ha a MDF-képviselőcsoport nem látja, hogy milyen értelmes cél érdekében kell áldozatot hozni, akkor nem szavazzák meg az adóemelést. A kérdés az, hogy mi szolgálja a gazdaságélénkítést - emelte ki.

A júniusi Európai Parlamenti (EP) választásról szólva leszögezte: biztos az MDF sikerében. "Az EP-választás bizonyítani fogja, hogy Magyarországon a többpártrendszer nem egyenlő a kétpártisággal" - jelentette ki. Kérdésre válaszolva hozzátette: a párt listáját két-három hét múlva hozzák nyilvánosságra.

A kampány kapcsán megjegyezte, a pártfinanszírozásban nem lesz változás a következő időszakban. Az MDF elnöke úgy látta, hogy a választásra készülve nincsen korlátja a költésnek. Annak megítélése során, hogy egy párt hogyan hozza nyilvánosságra az adatait, az Állami Számvevőszék "szűk mezsgyén" mozog, hiszen a pártok államon kívüli államok - fogalmazott Dávid Ibolya.
A sajtóbeszélgetés után a párt elnöke, az MDF szekszárdi és Tolna megyei szervezetének képviselői, valamint a szekszárdi önkormányzat nevében Haag Éva alpolgármester hétfő délután koszorút helyezett el Csengey Dénes szekszárdi szülőházánál, hogy megemlékezzenek az 1991-ben elhunyt író, költő, politikus születésének 56. évfordulójáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását