2024. április 29. - Péter

Mennyire terheltek a tanárok

Február első hetében kerül a nyilvánosság elé a pedagógusok munkaterheléséről szóló zárótanulmány, erről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is tájékoztatta az oktatási tárca - közölte a minisztérium a Magyar Nemzet pénteki írására reagálva az MTI-
2009. január 23. péntek 15:40 - Hírextra
A napilap arról írt, hogy a PDSZ azt szeretné, ha Hiller István oktatási miniszter nyilvánosságra hozná azt a jelentést, amely arról szól, mennyit dolgoznak a pedagógusok. A PDSZ évek óta követeli, hogy vizsgálják ki, mennyit dolgoznak a tanárok, az érdekvédők szerint ugyanis sokkal többet, mint amennyit a tárca állít.

A minisztérium közleményben felidézi, hogy a 2008 tavaszán lefolytatott közbeszerzési eljárását követően a Tárki-Tudok Zrt. végezte el "A pedagógusok munka- és munkaidő terhelése című" kutatást.

A Tárki-Tudok Zrt. január 15-ére elkészítette az előzetes gyorsjelentést, amit a TÁRKI még kiegészít a tárca által kért és a szerződésben is szereplő szempontokra tekintettel.

A kész kutatási zárótanulmány 2009 február első hetében kerül a nyilvánosság elé, s erről a PDSZ vezetését is tájékoztatta a tárca. A zárótanulmány nyilvánosságra kerülése után folytatjuk a tárgyalásokat a szakszervezettel, arról, hogy milyen további kiegészítő felmérésre van szükség - írta állásfoglalásában a szaktárca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását