2024. május 5. - Györgyi

Speciális magyar olimpikonok

Sólyom László köztársasági elnök hivatalában tette le az ünnepélyes esküt az a 37 speciális olimpikon, aki Magyarországot képviseli Idahóban a téli világjátékokon.
2009. január 14. szerda 13:21 - Hírextra
Az értelmi fogyatékos sportolók által előadott xilofonzene és szavalat után az államfő köszöntőjében kiemelte, hogy a jelenlévők esetében százszorosan igaz az a coubertini mondás, amely szerint nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

"A Tükörteremben, ahol most állunk, szoktam átadni a nagyköveti megbízásokat, és most úgy veszem, hogy önök is nagykövetként utaznak majd az Egyesült Államokba" - tette hozzá Sólyom László.

Az eskü szövegét Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, a speciális olimpikonok képviseletében pedig Darabos Lajos és Paksi Krisztina mondta el, majd a küldöttség tagjai egymás kezét fogva meghallgatták a mozgalom himnuszát.

A február 7-től 13-ig tartó világjátékokon - amelynek Boise, McCall és Sun Valley ad otthont - hét sportágban több mint 100 ország 3000 versenyzője vesz részt. A magyarok öt sportágban indulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását