2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sehol az országban nincs már harmadfokú riasztás

Visszavonta a harmadfokú, piros riasztást szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ); a riasztást a Dunántúl nyugati körzetében másodfokúra, a térség más részein és Közép-Magyarországon elsőfokúra mérsékelték - olvasható az OMSZ honlapján.
2009. január 14. szerda 15:29 - Hírextra
Szerda délelőtt négy régióra adtak ki piros riasztást az intenzív ónos eső és a jegesedés miatt: a Dél-Dunántúlra, a Nyugat-Dunántúlra, a Közép-Dunántúlra, majd a fővárost is magában foglaló Közép-Magyarországra.

A dél-dunántúli régióban a meteorológia dél előtt visszavonta a harmadfokú riasztást, és azt elsőfokúra mérsékelte. Kora délutánra minden régióban másodfokúra vagy elsőfokúra csökkentették a riasztási fokozatot.

Fodor Zoltán meteorológus ezt azzal indokolta, hogy jelentősen javultak az időjárás feltételei. Jelenleg elsősorban az északi országrészben esik ónos eső, de az nem annyira intenzív, mint amilyen hajnalban volt. Hozzátette, hogy estefelé megérkezik egy újabb csapadékhullám, így elképzelhető, hogy újra a legmagasabb fokozatú, piros riasztást kell kiadni a déli régiókra.

Az elsőfokú, citromsárga színnel jelölt riasztás azt jelzi, hogy helyenként gyenge ónos eső vagy szitálás várható. A másodfokú (narancssárga) pedig jegesedésre, ónos esőre hívja fel a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását