2024. május 5. - Györgyi

Nagyüzem a baleseti sebészeten

Folyamatosan látják el az elcsúszásos baleset szenvedetteket a Fejér Megyei Szent György Kórház traumatológiai ambulanciáján, valamint a három baleseti szakrendelésén, s két műtőben operálják a sürgős ellátásra szorulókat - közölte az MTI-vel a traumatoló
2009. január 14. szerda 18:40 - Hírextra
Jéhn Ákos elmondta: délelőtt tíz órától késő délutánig 70 töréses, ficamos sérültet láttak el az ambulancián, 26 beteget vettek fel a traumatológiára, közülük 21 elcsúszásos balesetet szenvedett.
Két műtőben folyamatosan operálták, illetve műtik - egymást váltva az orvos teamek - a gyors beavatkozást igénylő nyílt törést, ficamos- és izületi törést szenvedetteket.

A kevésbé sürgős beavatkozást igénylő betegeket csak ellátják, s későbbi, nyugalmasabb időszakra hívják vissza operációra.A traumatológus szakorvosok mellett az általános sebészet szakorvosai is műtőasztal mellé álltak, de a szokott létszámhoz képest az ambulancián is megduplázták az orvosok és az egészségügyi szakszemélyzet létszámát.

Késő délutánra "megtelt" a traumatológiai osztály, más osztályok üres ágyaira voltak kénytelenek elhelyezni a kórházi ápolást igénylő betegeket.A sérültek többsége kéz-, láb-, boka - és combnyaktörést szenvedett, de sok a koponyasérült is.Meghosszabbított műszakban dolgozik a kórház sterilizálója és a mosoda is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását