2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kell a lóvé

Regénybe illő módon tűnt el az Egyesült Államokban egy üzletember, aki csalási vádak elől menekülve repülőgép-balesetnek álcázva valószínűleg megrendezte a saját halálát. A 38 éves indianai Marcus Schrenker kisgépe Floridában zuhant le vasárnap.
2009. január 14. szerda 07:03 - Hírextra
Mint később kiderült, a férfi autópilótára állította a gépet, már jóval a baleset előtt katapultált, és ejtőernyőjével sértetlenül ért földet Alabamában, ahonnan elmenekült.

Schrenker holléte nem ismert, azt viszont tudni, hogy a férfi egy nappal a végzetes baleset előtt egy motorbiciklit vásárolt, amelyet elrejtett Alabamában. A motor azóta eltűnt, de ruhái ugyanarról a helyről előkerültek. A Fox News hírtelevízió beszámolója szerint a férfi azóta már külföldre távozhatott.

A befektetési üzletembernek három pénzügyi cége volt, kötvénycsalással vádolták, Indiana államban kedden körözést adtak ki ellene. Magánélete romokban volt, a közelmúltban vesztette el mostohaapját, felesége beadta a válópert.

A férfi eltűnése ügyében a vizsgálat vasárnap éjszaka kezdődött, miután az indianai Andersonból felszállt gép lezuhant Floridában. Schrenker azt jelentette aznap rádióján, hogy gépének szélvédője betört és ő erősen vérzik. Később már nem válaszolt a repülési irányítók üzeneteire, és a gépet az út végén kísérő vadászgépek pilótái látták, hogy a pilótafülke sötét, ajtaja nyitott.

Schrenker valószínűleg 200 mérfölddel korábban, Alabama felett kiugrott Piper Malibu típusú gépéből, így a gép pilóta nélkül zuhant le Floridában. Az üzletember valószínűleg úgy tervezte, hogy a gép autópilóta üzemmódban a Mexikói-öböl vizébe esik, de az üzemanyag korábban elfogyott és már Floridában lezuhant.

Ugyancsak vasárnap Alabama államban a rendőrség egy hotelba szállított egy férfit, akinél Schrenker iratai voltak és azt mondta, kenuzás közben balesetet szenvedett. A hotelban azt mondták, normálisan viselkedett, de a repülőgép-baleset után visszatérő rendőrök már csak hűlt helyét találták. Aztán az is kiderült, hogy Schrenker vörös színű Yamaha motorja, amelyet korábban állított le az alabamai Childersburg közelében egy tárolóban, hétfőre eltűnt, farmerját, nedves zokniját, túrabakancsát és pólóját viszont megtalálták egy közeli kukában.

A történet ezzel nem ért véget. Schrenker szomszédja Indianában hétfőn este e-mail üzenetet kapott az üzletembertől, aki azt állította, hogy repülőgépét baleset érte, betört gépének szélvédője, a szilánkok ráhullottak, és csökkent a légnyomás. "Az oxigénhiány következtében az emberek szörnyű döntéseket hozhatnak, felvettem az ejtőernyőt és katapultáltam" - állt a levélben, amelyet a szomszéd eljuttatott a rendőrségnek.

Schrenker sikeres üzletemberként habzsolta az életet, luxusautókat vásárolt, két repülőgépet tartott és hatalmas háza volt egy előkelő környéken. Gyakorlott amatőr pilóta volt, a Bahamákon egyszer átrepült gépével egy híd alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását