2024. április 29. - Péter

Nincs új elnök az MTV-nél

Sikertelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt, sorrendben negyedik pályázat is - értesült az elnökjelölt sorsáról döntő hétfői kuratóriumi ülés szünetében testületi tagoktól az MTI.
2009. január 12. hétfő 16:45 - Hírextra
Elmondásuk szerint a 35 fős testület tagjai egy kivétellel részt vettek a döntéshozatalban, így a kétharmados támogatáshoz 23 voksot kellett volna megszereznie a pályázónak; Sztaricskai Tamás elnökké választását azonban csak 18-an támogatták, 15-en ellenezték, míg egy szavazat érvénytelen volt.

Ezt megelőzően rövid kérdezz-felelek zajlott az elnökjelölt és a civil delegáltak között, amelynek során többen eddigi karrierjéről érdeklődtek, de akadtak olyanok is, akik kifogásolták, hogy eddig nem dolgozott a médiában. Az MTI értesülése szerint sem a jelölt megválasztása esetén hivatalba lépő "vezérkar" tagjainak nevéről, sem a vezetés struktúrájáról nem esett szó az ülésen.

"Nem sikerült elnököt választanunk'" - közölte a testületet vezető Czeglédi László újságírók érdeklődésére, megerősítve a szavazati arányokkal kapcsolatos értesülést. "Én csalódott vagyok ebben az ügyben; hiba volt ezt nem megszavazni" - mondta.

"A tévéelnök megválasztásához konszenzus kell, nem lehet oktrojálni elnököt" - hangoztatta az MTI-nek nyilatkozva Szabó László Fidesz által delegált testületi tag, aki szerint annyi történt, hogy "a civil delegáltak nem voltak partnerek egy, az MSZP, az SZDSZ és az MDF által erőszakolt elnök" megválasztásához.

Mindketten az közölték az MTI érdeklődésére: a kuratóriumi elnökség még nem döntött arról, hogy kiírnak-e, és ha igen, milyen feltételekkel pályázatot a tavaly március eleje óta üresen álló tisztségre; más testületi tagok közlése szerint ez csütörtöki ülésük napirendjén szerepel.

Mindez azt jelenti, hogy legalább áprilisig nem lesz választott vezetője az MTV-nek, amelyet tavaly március óta Medveczky Balázs, az egyetlen alelnök irányít ügyvezetőként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását