2024. május 17. - Paszkál

Nemcsak gyilkosság de sikkasztás miatt is nyomoznak a csepeli iskolában

Sikkasztás miatt nyomozást rendelt el a rendőrség abban a csepeli alapítványi iskolában, amelyben múlt szerdán agyonlőtték az intézményvezetőt és az egyik igazgatót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel hétfőn.
2009. január 12. hétfő 18:00 - Hírextra
A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este elkövetett kettős gyilkosság indítéka - több meghallgatott tanú, iratok és a bűncselekményt rögzítő magnófelvétel szerint is - egy elszámolási vita volt az intézményvezető és D. Gábor, az egyik gyanúsított között.

A rendőrség korábban azt közölte: D. Gábort, az iskola 36 éves gazdasági igazgatóját és K. Tamást, az iskola 52 éves dolgozóját sikkasztás gyanúja miatt bocsátották el az iskolából a gyilkosság napján, és ez szolgált indítékul a kettős emberölés elkövetésére.

A BRFK hétfői közleménye szerint az intézményvezető a rendőrségen nem tett feljelentést a sikkasztási ügyben, de elbocsátotta állásából D. Gábort.A tájékoztatás szerint az emberölés bűntettében indított nyomozástól teljesen elkülönítve, önálló eljárás keretében vizsgálja a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a sikkasztás bűncselekményét. A nyomozók vasárnap több tanút meghallgattak, az alapítványtól iratokat foglaltak le.

A kettős gyilkosság kapcsán D. Gábor gazdasági igazgatót társtettesként, a biztonsági őri feladatokat ellátó 52 éves K. Tamást pedig tettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őket a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.
Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: továbbra is keresik a szervert, amely a kamerák által rögzített, a gyilkosságról készült felvételeket tartalmazza. A szervert az egyik gyanúsított, D. Gábor a bűncselekmény után elrejtette. Az általa megjelölt két helyen azonban a nyomozók nem találták meg a hordozót - tette hozzá.

A szóvivő közölte, hogy a gyilkossággal gyanúsított, és az eset idején megsérült K. Tamás, akit pedagógiai asszisztensként alkalmaztak az intézményben, ismételten megtagadta a vallomástételt.

Az iskolát működtető alapítvány kuratóriumának elnöke, Weszelovszki Károly az MTI-nek hétfőn azt mondta: "anyagi problémák miatt" felfüggesztették állásából az alapítvány könyvelőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását