2024. április 28. - Valéria

Az MDF keresi Gyurcsány ígéreteit

A Magyar Demokrata Fórum felszólítja a kormányt, hogy tegye működőképessé azt a honlapot, amelynek célja a közpénzekből pályázati úton nyújtott támogatások összegzése - jelentette ki Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten s
2009. január 8. csütörtök 11:40 - Hírextra
Mint mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2007 októberében, miután civil szervezetek pályázati visszaélésének gyanúja vetődött fel, hétpontos, a közélet tisztaságát célzó javaslatcsomaggal állt elő.
A képviselő hozzátette: a javaslatcsomagból csupán egy pont, a honlap valósult meg, amelyen a tervek szerint Magyarország valamennyi civil szervezetének pályázatát meg lehetne tekinteni. Kiemelte azonban: a honlap nem működik, és az elkészítése sem jogszabályszerű. A portál keresővel ugyan el van látva, de a kereső nem teljes mértékben működik, és például nem lehet összesíteni, hogy egy civil szervezet mennyi állami támogatást kapott - mondta az MDF-es politikus.

Hangsúlyozta: a portálon össze kellene gyűjteni minden, az államháztartás alrendszereiből, európai uniós forrásokból vagy állami forrásból finanszírozott egyéb programokból származó, természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetek számára természetben vagy pénzben juttatott támogatást.

Pettkó András felhívta a figyelmet arra, hogy a jogalkotó szándéka szerint a benyújtott, elnyert, elszámolt, valamint a visszautasított pályázatoknak is fel kellene kerülniük a www.kozpenzpalyazat.gov.hu oldalra.

Ezzel szemben a honlap működése óta, azaz 2008 áprilisa óta alig pár száz pályázatról található rajta információ, de az is hiányosan, hiszen az elszámolásoknál a "nincs adat" szöveg található - tette hozzá a képviselő.

Mint mondta, a Nemzeti Civil Alapprogram honlapján található adatbázis tökéletesen működik, és ott több ezer pályázatot lehet megtekinteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását