2024. április 29. - Péter

A játékgyárak a felelősek az agymosott nemzedékért

A lányoknak kizárólag rózsaszínű termékeket kínáló játékkészítőket és a kereskedőket okolják Nagy-Britanniában azért, mert felcseperedőben van a "kis hercegnők" nemzedéke. A szakemberek szerint a bevásárlóutcákban "tomboló" rózsaszín "pestisjárvány" miatt
2009. január 7. szerda 17:03 - Hírextra
A kislányok csak és kizárólag rózsaszínű ruhákat hajlandók viselni, s rózsaszínű játékokkal akarnak játszani. Vannak olyan vélemények is, amelyek szerint a rózsaszín "alattomos" terjedése a későbbiekben védtelenné teszik a szebbik nem képviselői a különböző marketingfogásokkal szemben - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

A kutatók véleménye azonban megoszlik a tekintetben, hogy miért is vonzódnak annyira a lányok a rózsaszínhez. Egyesek szerint ebben a "szocializáció" a ludas, hiszen a kislányok életük első napjától kezdve rózsaszínű holmit viselnek, ahogy a rózsaszín különböző árnyalataiba pompázik a szobájuk is.

Más tudósok szerint a rózsaszínhez való vonzódás genetikailag van beprogramozva a szebbik nem képviselőibe, s ez nem csupán az európaiakra és észak-amerikaiakra, hanem más kultúrák képviselőire is igaz. A Newcastle-i Egyetemen önkéntesek bevonásával végzett vizsgálat során a színek különböző kombinációit mutatták a résztvevőknek, akiknek a másodperc tört része alatt kellett megnevezniük a kedvenc árnyalatokat.

Mint a vizsgálat kimutatta, a hölgyek leginkább a rózsaszínt és a vörös különböző árnyalatait preferálták, míg az urak a kéket. Az eredmények arra utalnak, hogy a színpreferencia genetikailag van kódolva. A szkeptikusok ugyanakkor rámutatnak, hogy a résztvevők mindegyike felnőtt volt, s így nem kizárt, hogy a hölgyek eleve a rózsaszínre lettek szocializálva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását