2024. május 5. - Györgyi

Balfék jóslatok

Az vesse ránk az első gramofont, aki nem követ el tévedéseket! Különleges jóstehetségekkel úgyszintén nem megáldott, elkenődőfélben lévő kedves olvasóinknak innen üzenjük, hogy a kortárs technológia ügyeletes ászainak némelyikében is a próféta veszett e
2009. január 6. kedd 12:40 - Hírextra
1. "Az iPod-nak következő Karácsonyra annyi", - kockáztatta meg Alan Sugar, az Amstrad alapítója 2005 februárjában. – “Addigra kihal, vége lesz, eltűnik a piacról”
Nem vagyunk benne bizonyosan, hányan vágják, mi is az az Amstrad, az viszont tény, hogy az Apple-nek sikerült túladnia potom 174 milliócska almalenyomatos lejátszón . Sugar ellenben belopta magát frázisával a szívünkbe, bebizonyítva, hogy toplistánk első helye neki nem almás.



2. "Nincs szükség rá, hogy egy pc-t tartsunk otthon” – mondotta lebecsmérlő tónusban Ken Olsen, a Digital Equipment Corp. főzsenije 1977-ben. Ebben valószínűleg igaza volt, bár akkor egyebek között erről a hírről is lemaradtunk volna. (amire ugyebár tényleg nem volt…)

3. "A nukleáris energiával működő porszívók tíz éven belül valósággá válnak” – jelentette ki merészen Alex Lewyt, a becses háztartási gépet gyártó Lewyt cég elnöke 1955-ben. Jóslatból csak a nukleáris energia maradt. Reményei pedig gyorsan (de nem nyomtalanul) felszívódtak.

4. "A TV nem lesz hosszú életű, mert az emberek hamar rá fognak unni, hogy egy faládát bámuljanak." Darryl Zanuck, a 20th Century Fox producerének 1946-os gyöngyszeme, mely már több mint hatvanéves egészséges közröhelynek örvend.

5. "Sohasem fognak nagyobb repülőgépet gyártani ennél!" - dörzsölte kezeit megindulva a Boeing egyik egykori mérnöke 1933-ban az új Boeing 247 láttán, mely egyszerre 10 utast volt képes a felhők közé emelni…



6. "Hamarosan fel fog tűnni a rakéták útján működő kézbesítés"- lelkesedett Arthur Summerfield, az United States Postal Service feje 1959-ben.
Eltalálták. Ennek is lőttek…

7. "Senkinek sem lesz 640 Kb-nál több memóriára szüksége a személyi számítógépén." hangzik a Bill Gates dixit. 1981-es beszólása óta többeknek kételye támadt, hogy ki a világ leginkább előre látóbb embere.

8. "Az amerikaiaknak van szüksége telefonra. Nekünk nem. Nekünk van elegendő kézbesítőnk" - Sir William Preece, a brit Post Office igazgatójának legendás hencegése 1878-ból. Hogy orvost mivel hívtak hozzá, arról nem szól a fáma.

9. "A spam két év múlva nem lesz probléma". Bill Gates 2004-es ígérete körlevélben jutott el hozzám idén Karácsonykor néhány kedvesen, optimistán vigyorgó smiley kíséretében. Visszaküldtem neki 50 példányban.

10. "Be fog bizonyosodni hamarosan, hogy a röntgensugarak létezése csupán egy átverés.” - Lord Kelvin, a Royal Society elnökének historikusan átható ökörsége 1883-ból.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását