2024. május 21. - Konstantin

Segélycsomagokat osztunk

Előreláthatóan a héten elkezdődhet a segélyáruk szétosztása a gázai övezetben található Khanyunes település vonzáskörzetében - közölte a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hétfőn az MTI-vel.
2009. január 5. hétfő 13:51 - Hírextra
A humanitárius szervezet a háborús övezetben mintegy ötmillió forint értékű egységcsomag - élelmiszer, ivóvíz - szétosztásával szeretne segíteni a nélkülöző embereken.

A szervezet közleménye szerint a humanitárius helyzet folyamatosan romlik a Gázai övezetben. Munkájukat nagyban nehezíti, hogy a mobilszolgáltatás kilencven százaléka szünetel, valamint az áramszolgáltatás is napi pár órára szűkült. Az ivóvíz beszerzése is egyre nehezebb, mivel a háztáji kutak szivattyúi árammal működnek.

Izrael már átengedett egy nemzetközi humanitárius segélyt szállító konvojt a Gázai övezetbe. A gyógyszerekkel és alapvető fogyasztási cikkekkel megrakott 80 teherautó hétfő reggel kezdte meg az áthaladást a kerem-salomi átkelőhelyen.

Palesztin források szerint a december 27-e óta tartó, offenzíva halálos áldozatainak száma már meghaladja az ötszázat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását