2024. április 20. - Tivadar

Ünnepélyes rajt

A Buenos Airesben rendezett ünnepélyes rajtceremóniával megkezdődött a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében lebonyolításra kerülő tereprali viadal, amely január 17-én ugyancsak az argentin fővárosban ér véget.
2009. január 3. szombat 07:45 - Hírextra
A híradások szerint a közel 13 milliós világváros központjában hatalmas nézősereg, rajongók hada tekinti meg a gépek felvonulását. A viadalra összesen negyvenkilenc nemzet versenyzője nevezett: összesen 177 autó, 217 motor és 81 kamion és 25 quad vesz részt a száguldásban.

A Dakar 2009-en Szalay Balázs, Palik László és Liszi László autóval, Dési János pedig egy motor nyergében rajtol szombaton. Rajtuk kívül két kamionos csapat is elindul az összesen 9574 km-es versenyen, amelyen a mért szakaszok hossza 5652 km.

Szombaton - bemelegítőnek - egy 733 km-es nagyon gyors szakasszal kezdődik meg a száguldás. A sort a motorosok kezdik reggel öt órakor, míg az autó két órával később startolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását