2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jéghideg vasárnap

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Észak-Magyarország és az Észak-Alföld területére a rendkívüli hideg miatt; a napi középhőmérséklet várhatóan mínusz 10 fok alatt marad.
2009. január 3. szombat 18:31 - Hírextra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombat estétől északkeleten és az Alföld északi részén, a Dunántúlon kisebb körzetekben képződik sűrű, zúzmarás köd, amely vasárnap néhol egész nap megmaradhat, és ezeken a területeken a napi középhőmérséklet -10 Celsius-foknál nem lesz magasabb.

Az OMSZ emiatt Észak-Magyarország (Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye) és az Észak-Alföld (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) területére másodfokú (narancs) riasztást adott ki vasárnapra.

Vasárnap estig eleinte változóan felhős lesz az ég, néhol jelentéktelen hószállingózás előfordulhat, majd vasárnap késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként északon gyenge havazás is lehet. Szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap időnként megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8, -13 fok között alakul, északkeleten azonban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 0, -5 fok között, de a tartósan ködös helyeken -5 fok alatt várható.

Vasárnap estétől az északi országrészben előfordulhat gyenge havazás, éjfélig néhol lehet 1-2 centiméter friss hó.

A légszennyezőanyagok koncentrációja szombaton az egészségügyi határérték alatt valószínű. A derült, szélcsendes éjszaka hatására a talaj közelében olyan légrétegződés kialakulása várható, amiben az éjszakai órákban ugrásszerűen megemelkedhet a szennyezőanyagok, elsősorban a szálló porok koncentrációja a nagyvárosok levegőjében.

Megszűnik a hidegfronti hatás. A frontérzékenyeknél kezdetben esetenként fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását