2024. május 16. - Mózes, Botond

Támad az influenza

Várhatóan 2009 első heteiben fokozódik az influenzás megbetegedések száma az európai kontinensen - figyelmeztetnek szakértők, akik szerint egy halálos vírus leselkedik Európára.
2008. december 29. hétfő 21:26 - Hírextra
Az Európai Influenzafelügyeleti Program szakértői szerint az idei influenzaszezon - amely egyébként nyolc éve a legsúlyosabbnak számít - a következő hetekben súlyosbodni fog, hiszen a betegség hagyományosan január és március között tetőzik.

A szervezet legutóbbi hivatalos jelentésében az olvasható, hogy az Egyesült Királyságban, Bulgáriában, Írországban és Spanyolországban jelenleg közepes, míg Portugáliában nagy intenzitású az influenzaaktivitás. A betegség intenzitása 11 országban nő - állítják a szakértők.

A riport szerint a jelenlegi helyzet alapján előreláthatóan az elkövetkező hetekben több európai országban is járványszintűre erősödik az influenza. Elemzők szerint a legtöbb megbetegedést a H3N2 Brisbane 10 vírustörzs okozza - ez az, amely tavaly háromszor több megbetegedést okozott Ausztráliában, ahol hat gyerek bele is halt az influenzába.

Brit szakértők szerint hogy még mindig nem késő beadni az influenza elleni vakcinát, főleg az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek. A védőoltás mellett egyszerű lépésekkel is megakadályozhatjuk az influenza terjedését, például úgy, hogy tüsszentéskor arcunk elé tesszük a zsebkendőt, amelyet aztán a szemétbe dobunk, és gyakran mossunk kezet.

Ha úgy érezzük, hogy elkaptuk az influenzát, maradjunk otthon, igyunk sok folyadékot, és vegyünk be aszpirint vagy paracetamolt a tünetek enyhítésére - mondják szakértők.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását