2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szexi szépségek labdával

Tipikusan se ilyen, se olyan – így jellemezhetnénk a legjobban a magyar női kézilabdázás 2008-as évét. Görbicz Anitáék ugyanis mind a válogatottban, mind a klubcsapatokban feledhető évet nyújtottak. Persze azért szeretjük őket, mert legalább szépek.
2008. december 29. hétfő 12:39 - Gedei Szilárd
Kezdjük is a Győri Audi ETO kézicsapatával, mely még 2008 januárjában kiharcolta a Bajnokok Ligája aktuális idényében a csoportelsőséget, úgy hogy például a dán címvédő Slagelse otthonából is elhozta a két pontot.

Később Konkoly Csaba együttese a középdöntő csoportot is simán abszolválta és lehetőséget kapott a döntőbe kerülésre is. A Zvenyigorod elleni elődöntő előtt aztán megsérült Görbicz és egy csapásra kérdésessé vált a reális esély, már ami a döntőbekerülést illeti.

A legszexisebb kézislányok 2008-ban a Hírextra szerint
1. Tápai Szabina (Fehérvár)
2. Zácsik Szandra (FTC)
3. Kovacsicz Mónika (FTC)
Az odavágón Oroszországban mégis kiharcolták a lányok a kétgólos előnyt, mely azonban soványnak bizonyult: a győri visszavágón a Győri Audi ETO KC 27-21-es vereséget szenvedett a Jevgenyij Trefilov (aki látott már idegbeteg orosz embert kézilabdapálya mellett, az látta már Trefilovot) vezette Zvezda Zvenyigorod ellen.

Egy álommal lettünk szegényebbek, s akkor mit szóljanak a lányok! Keseregtek is eleget, bár tudták, hogy a bajnokságban majd alighanem vigasztalódhatnak. Vigasztalódtak. Ezt persze most is a többiek, azaz a Fradi, a Dunaferr és a Fehérvár bánták. Sebaj, reméljük, hogy jövőre kiegyensúlyozottabb lesz a női bajnokság – erre nagy szüksége lenne a sportágnak is…

A 2007/2008-as idény végeztével aztán már mindenki az év végi kézilabda Európa-bajnokságra fókuszált. Kiderült, hogy irgalmatlanul nehéz csoportot szánt nekünk Fortuna: a mindig erős franciákkal, a bármikor győzelemre törő dánokkal és a nagy mumus románokkal került össze imre Vilmos csapata. Illetve még csak később lett a csapat Imre „tulajdona”, s a fiatal szakember jól végiggondolt, fiatalítással egybekötött építkezésbe kezdhetett.

Eredmény? Inkább ne mondjuk, hogy ennek az eredménye lenne a macedóniai Eb-n elért nyolcadik hely. Már csak azért se, mert tényleg fiatal a csapat, és tényleg sok munka áll még a fiatal szakember előtt, hogy az egyenként egyáltalán nem rossz játékosokból álló gárdát összegyúrja.

Mit lehet ezek után mondani? Csak annyit, hogy hajrá szép magyar kézislányok 2009-ben is!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását