2024. június 3. - Klotild

Fehér karácsony, zöld határ

Nincs nyugalom a zöldhatáron karácsonykor sem, a dél-alföldi megyékben az ünnep első napján is többen próbálkoztak határsértéssel.
2008. december 26. péntek 17:56 - Hírextra
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai csütörtökön késő este hét határsértőt - hat férfit és egy nőt - fogtak el a röszkei határátkelőhely közelében - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-nek. Bár a szerb állampolgárságú csoport több tagjánál érvényes személyi igazolvány volt, jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító iratot egyikük sem tudott felmutatni, így velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Makó belterületén két autóstoppolni akaró, csapzott külsejű, feltehetően Afrikából származó férfira lett figyelmes egy szolgálatba vonuló kiszombori határrendész. Az általa értesített járőröknek a két férfi nem tudta igazolni sem a személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét.

Előállításukat követően elmondták, hogy szülőhazájuk Elefántcsontpart, s a jobb és szabadabb élet reményében indultak útnak Franciaország felé. Ügyükben szintén idegenrendészeti eljárás indult.

Bács-Kiskun megyében, ugyancsak karácsony első napjának estéjén egy, a szolgálatból a rokonaihoz tartó szegedi határrendész éberségének köszönhetően sikerült hét határsértőt elfogni. A rendész a kunbajai benzinkútnál tankolás közben figyelt fel az általa gyanúsnak tartott személyekre. Értesítette az illetékes bácsalmási határrendészeti kirendeltséget, s kiderült, hogy a megérzése beigazolódott. Az előállított koszovói állampolgárok ellen is eljárás indult - mondta Tuczakov Szilvána.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását