2024. április 19. - Emma

A kormány elvesztette a kontrollt

Világossá vált, hogy az esztendő végére a kormány elvesztette a kontrollt az országban zajló folyamatok felett - mondta budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap Szijjártó Péter.
2008. december 21. vasárnap 14:25 - Hírextra
A Fidesz szóvivőjének véleménye szerint ezt az is mutatta, hogy a nagykereskedelmi árcsökkentés ellenére nő az áram ára, és a sztrájkok miatt kialakult helyzet kezelésére is képtelennek bizonyult a kormány.

A politikus arról beszélt, hogy sem a vasúttársasági, sem a repülőtéri cégvezetők nem hajlandóak megegyezni a munkavállalókkal és megfontolni a feltételeiket. Ennek kapcsán leszögezte, hogy a sztrájk alkotmányos jog, és nyilván senki nem feltételezi, hogy az alkalmazottak "jókedvükben sztrájkolnának".

A Fidesz számára elfogadhatatlan és egy demokráciában példátlan, hogy a repülőtéri munkáltató külföldi sztrájktörőket importált, illetve hogy a MÁV-nál fegyveres biztonsági őrök kényszerítették munkahelyük elhagyására a sztrájkolókat - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kijelentette: a kormány kötelessége, hogy mindenki számára biztosítsa azt az alkotmányos jogot, hogy kéréseiket érdemben figyelembe vegyék és megvitassák, de emellett garantálniuk kell mindenki számára a karácsonyi hazajutás lehetőségét is.

A kormány részéről viszont csak nagyképű, lekezelő, kioktató nyilatkozatok hangzanak el - tette hozzá.
A Fidesz ezért kezdeményezte, hogy az országgyűlés költségvetési bizottsága hétfőn üljön össze. Erre meghívták a közlekedési minisztert és a két sztrájkoló szakszervezet vezetőit. Reményeik szerint ezt követően a munkáltatók megvitatják munkavállalóik követeléseit, és az utóbbiak újra felvehetik a munkát - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását