2024. április 28. - Valéria

Kevesebben adakoznak

Egy 2008-as felmérés szerint 25 millió olasz alkalmanként (legalább egyszer az utóbbi öt év alatt, illetve rendszeresen minden évben) segíti a karitatív szervezeteket. A többség egy kiválasztott szervezetnek adakozik, de sokan tesznek eleget egy-egy eseti
2008. december 21. vasárnap 14:34 - Hírextra
A csökkenésnek már vannak jelei, mert a családi jövedelmek tagadhatatlanul csapannak - mondják a szakértők. Úgy vélik, hogy az alkalmi adakozók fognak leginkább lemorzsolódni, mivel akik rendszeresen adnak, érzelmileg is kötődnek az általuk kiválasztott szervezethez.

A válságot megérzi olyan nagy szervezet is, mint például az UNICEF, amely az idén 20 százalékkal kevesebb adományt regisztrál. Az UNICEF Italia vezetőjének ezzel kapcsolatban érdekes tapasztalata van: a kis támogatók megmaradtak, a cégek lettek kevésbé készségesek már szeptember óta. Ugyanezt érzékeli a daganatos betegségek ellen harcoló olasz liga is. Az a milánói szervezet pedig, amelyik az utolsó stádiumban lévő betegek otthoni ápolását vállalja, 2008-at 50 százalékkal kevesebb adománnyal zárja.

Azok a szervezetek azonban, amelyek a kutatás területéhez kapcsolódnak, ellenkező tendenciáról számolnak be. A rákkutatást például egyre inkább támogatják az emberek.

Fogyatkoznak az "idő-donorok" is, vagyis azok az emberek, akik ingyenes, karitatív munkát vállalnak. Az idősebbek még kitartanak, de kevés fiatal vállalkozik erre, elmegy az idejük a munkakeresésre. És mivel a polgári szolgálatra szánt pénzt is megkurtította az olasz költségvetés, a karitatív szervezetek erre a segítségre sem nagyon számíthatnak - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását