2024. május 7. - Gizella

Politikai vita helyett botrány

Politikai vita helyett egészen különleges show-t láthattak az orosz Távol-Kelet tévénézői a Korláthoz! című vitaműsorban: a heves vérmérsékletéről ismert Vlagyimir Zsirinovszkij sértegetni kezdte vitapartnerét, majd kis híján neki is ment.
2008. december 19. péntek 11:33 - Hírextra
A műsorban, amelyet a Távol-Keletre élőben közvetítenek, a közismerten populista Zsirinovszkij, a magát ellenzékinek valló "liberális-demokrata" párt elnöke Borisz Nagyozsgyinnal, a Jobboldali Erők Szövetsége elnevezésű, parlamenten kívül maradt liberális ellenzéki párt politikusával vitatkozott az elnöki és a képviselői mandátumok meghosszabbítására vonatkozó alkotmánymódosításról.

Nagyozsgyin a Komszomolszkaja Pravda című lapnak így számolt be a történtekről: a vita hevében "Zsirinovszkij hirtelen elkezdett kiabálni, hogy "Maga hazudik, soha nem szerette az alkotmányt!", én meg azt mondtam neki: "Ön sem mond mindig igazat, hiszen minden nőnek férjet ígért, s nem váltotta be ígéretét?" Erre Zsirinovszkij teljesen kikelt magából, sértegetni kezdett, mire én nyugodtan csak annyit mondtam: "Abbahagyja az üvöltözést, vagy kényszerít, hogy beverjem a képét?" Mire ő azt kiabálta: "Őrség, tépjék le a fejét!". Meg is jelent három ember, odaléptek hozzám, és nagy kínban, udvariasan kértek, hogy menjek velük, majd amikor kimentünk a stúdióból, köszönetet mondtak."

Még Zsirinovszkij kiabálása közepette a műsorvezető rendőröket kért, akik azonban csak a műsor második részére jelentek meg, amikor már minden visszatért a normális kerékvágásba.

Zsirinovszkij nem kívánt nyilatkozni a történtekről, csak sajtótitkára hangsúlyozta, hogy semmi borzasztó nem történt, nem hangzottak el sértések. "Heves vita volt, és Vlagyimir Volfovics (Zsirinovszkij) a maga sajátos modorában védte álláspontját, ennyi történt" - mondta a sajtótitkár.

Zsirinovszkijnak ez nem az első ilyen ügye tévéműsorokban és a stúdiókon kívül: 1995-ben egy politikust leöntött gyümölcslével, ugyanabban az évben egy képviselő haját tépte meg, 2003-ben szintén két hasonló esete volt, 2005-ben egyik két évvel korábbi áldozatát leköpte a duma folyosóján és ezzel dulakodást provokált, s a tavaly decemberi parlamenti választások előtt is élő adásban veszett össze botrányosan szintén egy politikussal. Áldozatai közül a legtöbben liberális irányzatok képviselői.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását