2024. április 29. - Péter

Fidesz-MSZP kézen fogva

Ez az év az új kérdőjelek, új kérdések éve volt, 2009 pedig az új válaszok éve lesz - jelentette ki Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője év végi sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten. Lendvai Ildikó szerint 2009-ben mindenkire a változás parancsa
2008. december 18. csütörtök 13:15 - Hírextra
Jövőre az MSZP újból módosítani akarja a szociális törvényt, korrupcióellenes intézkedéseket szorgalmaz, adó- és önkormányzati reformot, valamint a nyugdíjrendszer átalakítását - közölte a szocialista politikus.

A frakcióvezetője azt mondta: 2008-ban át kellett rendezni a fontossági sorrendeket, már nem volt érdekes a fő politikai rivális párt, a Fidesz politikájának jellemzése. Szavai szerint a régi kormány-ellenzéki választóvonalat új váltotta föl, amely már a felelősen gondolkodó pártok és az ezt nem tevők között húzódik meg. A kormány kisebbségben volt, de a felelős gondolkozás nem volt kisebbségben - fogalmazott a politikus.

Az idén elfogadott legfontosabb törvények között sorolta fel a felelős költségvetési gazdálkodásról szóló jogszabályt, az Út a munkához programot - amely szerinte a rendszerváltás óta a legnagyobb szociális változás -, az oktatási reformot szolgáló törvényeket és a 2009-es költségvetést. Lendvai Ildikó szerint ez utóbbi kulcsszava a védelem, a munkahelyek védelme volt.

Az MSZP politikusa hozzátette: a felelős pártok a fontos törvényeket, és nem a kormányt támogatták.
Sajnálatosnak nevezte, hogy az év vége nem zárulhatott szimbolikus eseménnyel, nem került sor Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor találkozójára, mert a Fidesz elnöke némi hezitálás után végül egy másik utat választott.

A Fidesz folytatta eddigi cikkcakk stratégiáját, ahol a cikk a békülékenyebb hangot, a cakk a háborúskodást jelenti, és végül a cakkot választotta - szögezte le a frakcióvezető. Szerinte Orbán Viktornak nem kellett volna attól tartania, hogy a találkozó azt a látszatot kelti, mintha a kormányhoz lenne köze, tévedett, mert a megbeszélés azt üzente volna, hogy Orbán Viktornak az országhoz van köze, ez a látszat nem ártott volna neki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását