2024. május 2. - Zsigmond

Módosul az objektív felelősség

Csak akkor felelős a gépkocsi üzembentartója az elkövetett szabálysértését, ha nem derül ki, ki vezette az autót; ezt a módosító indítványt támogatja az MSZP-frakció az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításánál.
2007. december 10. hétfő 15:30 - Hírextra

A kettős bírságolás kikerül a törvényjavaslatból - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese hétfőn sajtótájékoztatón a képviselőcsoport ülése után.

Az objektív felelősség csak akkor áll fenn - folytatta - , ha nem derül ki, ki vezette az autót.
A törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról hétfőn dönt az Országgyűlés.

Az Országgyűlés honlapján olvasható: a kormány is támogatja azt a módosító indítványt, amely kiegészíti az eredeti törvényjavaslatot azzal, hogy a gépjárművet használó személy is felelős a szabálysértésért. Az eredeti előterjesztésben csak az üzemben tartó volt a felelős.

Egy másik módosító indítvány azt mondja ki, hogy ha az autót használó személy nem fizeti be a bírságot, akkor az üzemben tartó köteles befizetni.

Az eredeti előterjesztés szerint a gépkocsi üzembentartójának objektív felelőssége lenne a szabálysértések elkövetésénél, akkor is, ha más vezette az autót, és ezt el is ismeri. A törvényjavaslat november elején kezdődött általános vitájában ezt a rendelkezést a kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt kifogásolták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását