2024. május 3. - Tímea, Irma

Rálőttek egy párra

Két lövést adtak le hétfő este a Borsod megyei Alsózsolcán; az egyik lövedék életveszélyesen megsebesített egy 19 éves férfit, a másik a férfi élettársának felsőruházatát érte, sérülést nem okozott - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden a
2008. december 16. kedd 09:10 - Hírextra
A helyiek ijedten beszélnek a történtekről, azt mondják, félnek, mert bárhol megtörténhet hasonló eset, nem érzik magukat biztonságban. A rendőrség a területet kordonnal zárta el.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban azt közölte: a fiatalembert Dankó Pista utcai házának udvarán érte a lövés. A 19 éves férfit kórházba szállították és megoperálták, stabilizálták az állapotát. Az ügyben több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás.

Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgató-főorvosa az MTI-nek elmondta: az Alsózsolcán meglőtt 19 éves roma fiatalemberen több órás hasi műtétet végeztek, urológus, érsebész és baleseti sebész közreműködésével. A beteget az intenzív osztályon helyezték el, állapota jelenleg is súlyos, életveszélyes.

A rendőrség közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőn 17 óra körül lőttek rá családi háza előtt a férfira és annak 16 éves élettársára. A lövések akkor dördültek el, amikor a ház lépcsőjén tűzifát pakoltak.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom megyei szervezetének elnöke közölte, hogy a megyei romavezetők felháborodtak és félelmeiknek adtak hangot, amikor az esetről tudomást szereztek. Mint mondta, Borsodban ez már a második lövéses támadás, Nagycsécsen két ember vesztette életét.
"Valami megoldást kell találni a hatóságokkal, civil szervezetekkel közösen a romatelepek védelmére" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását