2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kína megindul

A holdújévre készülve az idén korábban térnek haza a kínai vándormunkások, az ázsiai ország vasútvonalain pedig a rekordnak számító 188 millió utassal számolnak.
2008. december 15. hétfő 20:40 - Hírextra
A kínai Vasútügyi Minisztérium az előző évhez képest 8 százalékkal több utasra számít az idei holdújévhez kapcsolódó utazási szezonban. Az élénkülő forgalom lebonyolítása érdekében naponta 150-nel több szerelvény közlekedik, amivel a vasút napi kapacitása 180 ezer utassal mintegy 4,48 millióra növekszik.

A globális pénzügyi válság miatt Kína szegényebb, nyugati tartományaiból a nagyobb ipari központokban dolgozó vándormunkások a szokottnál korábban, már november végén elindultak haza, sokan pedig az év elejei rendkívüli időjárásból kiindulva döntöttek úgy, hogy még az utazási szezon kezdete előtt kelnek útra.

Kína legfontosabb ünnepe kicsit korábbra, január 26-ra esik, az ilyenkor szokásos utazási csúcsot pedig január 11. és február 19. közé teszik.

A Vasútügyi Minisztérium az idén a legnagyobb hangsúlyt a közlekedés biztonságára fordítja. A zavartalan közlekedés lebonyolítása érdekében országszerte ellenőrzik a szerelvényeket, az esetleges rendkívüli időjárási helyzetre pedig válságtervet dolgoztak ki.

2008 elején a kínai holdújév előtti rendkívüli időjárás csaknem az ország egész területét érintette, 1,5 millió lakost kellett áttelepíteni, s 1,93 millió utazó rekedt napokra az állomásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását