2024. május 7. - Gizella

Bekeményített a rendőrség

Kaposvárott fokozott rendőrségi ellenőrzésre kell számítaniuk az év végéig a járművezetőknek és a gyalogosoknak, mert komoly gondok vannak a közlekedési morállal. Ezért a szemléletet megváltoztató szándékkal újabb akció indul - közölte a városi rendőrkapi
2008. december 15. hétfő 18:34 - Hírextra
Minderre azért kerül sor, mert az elmúlt másfél hét alatt nyolc gyalogost ütöttek el a városban, közülük hatot a kijelölt gyalogátkelőhelyen, és azért is, mert rendkívül türelmetlenek, udvariatlanok a járművezetők, a gyalogosok pedig sokszor szabálytalanul, figyelmetlenül mennek át a forgalmas úton - mondta Kemény Gábor.

Az utóbbi napok kaposvári gyalogosbaleseteinek egyik - féktávolságon belül az úttestre lépő - sérültjét idézve elmondta, hogy az idős asszony a gyalogosoknak a zebrán elsőbbséget biztosító a tévében látott reklámszövegre hivatkozott, miszerint: "Már a szándéknak is elsőbbsége van!"
Nem, a szándéknak nincs elsőbbsége még a zebrán sem akkor, ha féktávolságon belül lép le a gyalogos a járdáról - jelentette ki Kemény Gábor az eset kapcsán.

Az év végig tartó fokozott ellenőrzésről szólva elmondta: a rendőrök a polgárőrökkel közösen járőröznek, figyelik a gyalogátkelőhelyeket, a közlekedési lámpa tilos jelzésekor áthaladókat, a szabálytalan parkolást. Mérik a sebességet és lesz szondáztatás is, továbbá vizsgálják azt is, hogy be van-e kötve a biztonsági öv, használják-e a gyerekülést.

Szolgálati és civil kocsikkal is járőröznek a majd a városban, és olyan is lesz, amikor nem állítják meg a szabálytalanul közlekedőket, a minimum 30 ezer forintról szóló csekkre azonban számíthatnak - tette hozzá a rendőrkapitány.

Kemény Gábor kitért arra is, hogy noha szokatlanul sok gyalogosgázolás történt Kaposvárott az utóbbi napokban a statisztika tükrében ennél azonban jobb a helyzet, az előző év hasonló időszakához képest csökkent a balesetek száma. Tavaly január elseje és november vége között 252, míg az idén ugyanebben az időszakban 225 baleset történt. 2007-ben 12-en, idén 8-an vesztették életüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását