2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ötszörös időközi

Öt településen tartanak ma időközi választást: Kartalon, Sátorhelyen és Sormáson polgármestert, míg Bácsalmáson és Dámócon az önkormányzati vezető mellett képviselőket is választanak.
2008. december 14. vasárnap 10:20 - Hírextra
A Pest megyei Kartalon a szeptember 14-én elhunyt Kovács László helyére választanak polgármestert. A posztra hatan jelentkeztek: egy jelölt a KDNP, egy a Jobbik színeiben, míg négy függetlenként méretteti meg magát.

A Baranya megyei Sátorhelyen azért tartanak időközi választást, mert a község polgármestere, Jónás Ferenc októberben lemondott tisztségéről; döntését nem indokolta. A posztért négy független jelölt verseng.

A Zala megyei Sormáson három független jelölt indul a polgármesteri posztért; a bírósági ügy miatt korábban távozni kényszerült települési vezető, Póczai Zoltán is újból megméretteti magát.

Bácsalmáson a képviselő-testület szeptemberi önfeloszlatása miatt választanak polgármestert és képviselőket. Az eddigi polgármester, a függetlenként megválasztott Zalántai Endre ismét indul a tisztségért, kihívója szintén független jelölt. A Bács-Kiskun megyei kisvárosban 40 jelölt közül választják meg a képviselőket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon szeptemberben szintén feloszlatta magát a képviselő-testület. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, az ötfős képviselő-testületbe pedig tizennégyen szeretnének bejutni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását