2024. április 26. - Ervin

Nincs egységes válasz a válságra

Az MSZP szerint az Európai Unióban nincs egységes válasz a gazdasági válság kihívásaira, de abban egyetértés van, hogy a vállalkozások növekedését és a munkahelyek megőrzését biztosító közvetlen lépésekre van szükség - mondta Veress József, az MSZP ország
2008. december 14. vasárnap 15:40 - Hírextra
Az EU valamennyi tagállamnak biztosít forrásokat és eszközöket, de az egyes országoknak lehetőségeikhez, valós problémáikhoz mérten kell a szükséges intézkedéseket megtenniük - vélekedett a kormánypárti politikus, hozzátéve, Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök szerint sem lehet ebben a helyzetben adót csökkenteni.

Az MSZP-s politikus szerint Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is figyelembe kell vennie ezt a tényt, és felesleges nem létező egységes európai megoldást számon kérni a kormányon.

Az MTI azon kérdésre, hogy a magyar kormány miért nem az áfa-csökkentésre alapuló brit megoldást választotta, Veress József közölte, Magyarországon más a gazdaság szerkezete és a költségvetés helyzete, ezért ebből a helyzetből kellett kiindulni. Megjegyezte, a brit áfa-csökkentés sem jelent valódi adóreformot, mivel három év múlva adóemeléssel pótolják a kieső bevételeket.

A magyar gazdasággal kapcsolatban Veress József azt mondta, a valós lehetőségekre koncentrálva, és összefogással lehet előrelépni. Valódi átalakításokat csak akkor lehetett elérni az európai államokban, például Írországban 1987-ben, ha valódi párbeszéd volt, és az így kialakított megállapodásokat valamennyi politikai erő hajlandó volt a gyakorlatban is érvényesíteni - fűzte hozzá.

A képviselő fontosnak nevezte azt, hogy a nemzeti és a gazdasági csúcs után a Fidesz úgy nyilatkozott, konkrét esetekben, például az építőipar területén, kész az együttműködésre. Bízunk abban, hogy ez nem egyszeri kijelentés, és a gazdasági bizottság szerdai ülésén megvalósul a párbeszéd - mondta.

Arra a felvetésre, miszerint a bírák 13. havi illetményének hétfői parlamenti szavazásán várhatóan nem lesz meg a szükséges kétharmados többség, Veress József közölte, nincs meggyőződve arról, hogy nem fogadják el a törvénymódosítást, hiszen még addig lehetnek egyeztetések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását