2024. április 20. - Tivadar

Elhagyott könyvek tára

A sietős utazók gyakran ottfelejtik könyveiket a szállodában, 250 kötetnyi könyvből az egyik madridi szálloda "könyvtárat" hozott létre.
2008. december 14. vasárnap 11:10 - Hírextra
A spanyol főváros központjában található Conde Duque hotel különleges könyvtárában főleg angol nyelvű zsebkönyveknek vannak, de akadnak spanyol, japán, görög, kínai és holland nyelvű úti-, illetve művészeti könyvek is, összesen tíz nyelven.

Az ottfelejtett könyvek tárában a hagyományos római szakácskönyv békésen megfér a Michael Jackson táncát elemző írással, a spanyol bikaviador, José Ortega Cano emlékirataival és természetgyógyász könyvekkel. Aki vallásos irodalomra vágyik, szintén talál magának olvasnivalót.

A könyvek tára egy évvel ezelőtt Paloma Cabreras kereskedelmi igazgató ötlete alapján jött létre, aki egy kis vitrinben őrizte a hotelszobákban felejtett első negyven könyvet.

Már vannak olyan vendégek is, akik szándékosan "szórakozottak", hogy gyarapítsák a készletet, az egyik vendég például verseskötetet ajándékozott a hotelkönyvtárnak. Mások viszont elfelejtik visszaadni a kölcsönvett könyvet, főleg az útikönyveket, a szállodának pedig nincs kölcsönzési rendje, nem ellenőrzik a könyvtár használóit.

A veszteségek ellenére a könyvtár létrehozója nem tart attól, hogy könyvek nélkül maradnak, mert az utazók feledékenysége minden nap újabb kötetekkel gyarapítja a könyvtárat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását