2024. május 17. - Paszkál

Spanyol-latin nem jó barát

A spanyol fiatalokból a latin-amerikai bevándorlók is ellenszenvet váltanak ki - derült ki egy 2008-as iskolai felmérésből, amely a bevándorlással és az értékek változásával szembeni magatartást vizsgálta.
2008. december 14. vasárnap 11:00 - Hírextra
A marokkóiak, a cigányok és a latin-amerikaiak azok a közösségek, amelyekkel szemben a spanyol diákok a legnagyobb ellenszenvet érzik, és akikkel nem szívesen tanulnak együtt.

Az utóbbi négy évben most először fordult elő, hogy a latin-amerikaiakkal szemben ilyen mértékben megnőtt az idegengyűlölet - világít rá a több mint 10 ezer diák felmérésével készült kutatás.

Az iskolások 11,6 százaléka kijelentette, hogy zavarná, ha latin-amerikai osztálytársa lenne (2002-ben ez az arány 3,7 százalék volt), és 34 százalékuk nem szívesen kötne házasságot latin-amerikaival.

A legnagyobb visszautasításban a marokkóiaknak van részük, többen utasítják el őket, mint a hagyományosan diszkriminált cigányságot. A spanyol fiatalok mindkét népcsoportot elutasítják mint potenciális osztálytársakat, házastársakat, és legszívesebben eltávolítanák őket az országból.

A felmérés rámutat, hogy megnőtt a bizalmatlanság a románokkal és más kelet-európaiakkal szemben is.

A fiatalok negatívan értékelik a bevándorlást, 50,8 százalékuknak az a véleménye, hogy az idegenek elveszik a munkahelyeket a "bennszülöttektől", 61 százalékuk úgy gondolja, a bevándorlással nőtt a kábítószer-fogyasztás és a bűnözés.

Tízből hét megkérdezett úgy véli, már elég bevándorló tartózkodik Spanyolországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását