2024. május 14. - Bonifác

Zuschlagnak még a nyomozásnál is akadtak segítői

Lehallgatott telefonbeszélgetések lejátszásával folytatta kedden a bizonyítási eljárást a Zuschlag-perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság; az egyikből az derült ki, hogy Lusztig Péter segítséget ígért Zuschlag Jánosnak a nyomozás során.
2008. december 9. kedd 18:10 - Hírextra
A lehallgatott telefonbeszélgetés 2007. január 29-én, Lusztig Péter és Zuschlag János között zajlott.

Fodor Endre tanácsvezető bíró november 17-én jelentette be, hogy a per későbbi szakaszában le fogja játszani azt a telefonbeszélgetést, amelyben Zuschlag János beszélget a nyomozásról az akkor a Belügyminisztériumban dolgozó Lusztig Péter MSZP-s országgyűlési képviselővel.

Lusztig Péter Baranya megyei rendőrfőkapitány, majd 1994-98 között az MSZP országgyűlési képviselője, később pedig Lampert Mónika belügyminiszter kabinetirodájának munkatársa volt.
A lehallgatott beszélgetés szerint Zuschlag János hívta Lusztig Pétert.

"Szia, Péter. Te Péter, nem akarok megint akadékoskodni, de a múlt héten elég keményre sikerült a rendőrség-ügyészség akciója. Tehát egy pártirodán tartottak házkutatást, majd visszaküldte őket az ügyész Kiskunhalasra, délután öt órára, hogy kaparjanak még össze bizonyítékokat. Semmit nem találtak" - mondta Zuschlag János.

Lusztig Péter rákérdezett, hogy valóban az "MSZP-szervezet pártirodáján" tartottak-e a rendőrök házkutatást Kiskunhalason. Zuschlag János a telefonbeszélgetés szerint azt mondta, hogy az ügyész küldte vissza Kiskunhalasra a rendőröket, és egy rendőr alezredes jött vissza.
Zuschlag Lusztignak beszámolt arról, hogy a kollégája hallotta: "az ügyész ordítozott velük telefonon (...), hogy mi az, hogy nincs semmi".

"De nem az a probléma. Az ügyész öt órára visszaküldte őket. A rendőrök öt órakor csöngettek az irodavezetőmnél (...), egy rendőr alezredes jött vissza" - mondta a telefonba Zuschlag János, majd hozzátette: "A rendőrök se..., abszolút elmondták, az egész szarság".

Lusztig Péter megnyugtatta Zuschlagot: "Persze ezt mondtam én is neked. Rendben van, holnap fogok beszélni a megyei főkapitánnyal és szükség esetén fogom javasolni, hogy valaki beszéljen a legfőbb ügyésszel. Jó?"

Zuschlag válasza: "igen, mert tényleg ez ciki, mert az a baj, hogy a Fidesz-iroda mellett van".
Lusztig így búcsúzott: "Jó rendben van. János, utána fogok holnap nézni." Zuschlag megköszönte az ígért segítséget és ezzel véget ért a beszélgetés.

A per csütörtökön folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János - aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt - 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását