2024. április 29. - Péter

Befejezték a panelfelújítást

Gyakorlatilag befejeződött a panelfelújítási program Székesfehérvár legöregebb lakónegyedében; a munkálatok eredményeként 1,2 milliárd forintos ráfordítással 2010 családnak javultak, illetve javulnak jelentősen az életkörülményei - közölte kedden a város
2008. december 9. kedd 18:16 - Hírextra
Warvasovszky Tihamér (MSZP) a sajtótájékoztatón elmondta: az 1960-as években épült Szedreskerti lakónegyedben 2003-ban kezdődtek meg a panelfelújítási munkák, s 2005-ig 900 millió forintért 1454 lakásban végezték el a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, s - ahol ezt a lakóközösség igényelte - a fűtés korszerűsítését.

Az idén 373 lakásban fejezik be az év végéig a felújítást, illetve a néhány otthonban még hátralevő nyílászárócserét, jövőre pedig utolsóként a lakónegyed 183 lakást magában foglaló garzonházának a munkálatai kezdődnek meg. A felújítás költségeit egyharmad-egyharmad arányban finanszírozták, illetve finanszírozzák a lakóközösségek, az önkormányzat, illetve a központi költségvetés.
A lakónegyedben elvégzett munkák nagyságára jellemző, hogy összesen 2400 nyílászáró cseréje történt meg, a hőszigeteléshez pedig 44 ezer négyzetméternyi szigetelőanyagot használtak fel - közölte Knizse Gyula, a terület szocialista önkormányzati képviselője.

Székesfehérvár élen jár a panelfelújítási programban: 2010 végéig a város mind a 22 ezer házgyári épületében sor került, illetve kerül hőszigetelésre, nyílászárócserére, s a lakóközösségek igénye alapján a fűtés korszerűsítésére is - mondta el az MTI-nek a polgármester.

A jövő év végéig 3,3 milliárd forintos összköltséggel 5340 lakást érintő munka fejeződik be, 2010-ig pedig további 2449 lakásban végeznek a felújítással. Az önkormányzat minden pályázatot támogatott, így jó esélyük van az idén pályázó közösségeknek is az állami támogatás elnyerésére.

Bekapcsolódott az önkormányzat a távfűtött lakások hőfelhasználásának mérésére szolgáló, 50 százalékos támogatással megvalósítható ÖKO-programba is, a legutóbbi közgyűlésen döntöttek a képviselők a pályázatok befogadásáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását