2024. május 10. - Ármin, Pálma

Vörös és fekete

A Gérard Philipe-re megszólalásig hasonlító Varju Kálmán játssza a Vígszínház új bemutatójának, a Vörös és feketének a főszerepét. A Stendhal-művet színpadra állító Szikora János szerint a színésznek nemcsak megjelenése, hanem erőteljes kisugárzása is eml
2008. december 8. hétfő 18:56 - Hírextra
"A Varju Kálmán életre keltette, alacsony sorból származó Julien Sorel számára a társadalomban való érvényesülés lehetőségei korlátozottak, ezért bármit megtenne azért, hogy feltörjön, hogy +valaki+ legyen" - mondta el az MTI-nek a hétfői próbát követően Szikora János.

"A darab aktualitását a sikeresség, a feljebbjutás mindent elsöprő vágya adja, ami a mai fiatalokat is igen markánsan jellemzi" - tette hozzá a rendező, megjegyezve, hogy a Vörös és fekete "egy példaértékű történet, ami megrázó erővel tart tükröt a fiatalok elé".

Az újszerűen és látványosan színpadra állított, megannyi álomszerű jelenettel kiegészített mű egy becstelen világban becstelen eszközökkel élő, karrierista fiatalember összeomlásán keresztül mutatja be, hogy a hőn áhított siker önmagában kevés a boldogsághoz - vélekedett Szikora János.

A szombaton debütáló nagyszabású darabban a Vígszínház csaknem teljes társulata szerepet kap, köztük olyan színészekkel, mint Igó Éva, Avar István vagy Mécs Károly.

A jóképű szerencselovag tragikus történetét bemutató regényt Illés Endre adoptálta színpadra, az 1950-es színművet Békés Pál modernizálta. A díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezt Jánoskúti Márta tervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását