2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az ukrán fiataloknak nem kell demokrácia

Növekszik a tekintélyelv híveinek száma az ukrán iskolák felső tagozatos diákjainak körében, a jövőre érettségizők 41 százaléka gondolja azt, hogy Ukrajnának nem demokráciára, hanem az országban rendet tevő erős kézre lenne szüksége - állapította meg egy
2008. december 6. szombat 10:40 - Hírextra
A kijevi Demokratikus Kezdeményezések Alapítvány által végzett közvéleménykutatás adataiból kiderült, hogy a megkérdezett végzős diákok 17 százaléka igazolhatónak tekinti a demokratikus elvektől való eltérést, és csak 19 százalék támogatja a többpártrendszert a hibái ellenére is. A válaszadó tanulók 31 százaléka nyilatkozta azt, hogy hajlandó lenne elviselni bizonyos anyagi nehézségeket a szabadságért és az emberi jogot tiszteletben tartásáért cserébe - jelentette a liga.net internetes ukrán gazdasági hírügynökség.

A felmérésben részt vett diákok 24 százaléka hajlandó lenne lemondani jogainak egy részéről az anyagi jólét kedvéért, míg 45 százalék nem tudott dönteni a kérdést illetően.

A felső tagozatos diákok 49 százaléka - regionális különbségek nélkül - vélekedett úgy, hogy Ukrajna lakosságát elsősorban a jobb élet közösen történő építésének szándéka egyesíti. A megkérdezettek 34 százaléka szerint az ukrán állampolgárokat összefogó legfontosabb tényező a jogegyenlőség, 31 százalék a fő egyesítő erőt az egységes államnyelvnek tulajdonította, míg 30 százalék a hazafiasságot, 25 százalék pedig a közös történelmet tekintette az elsőrendű összetartó erőnek.

Az alapítvány a reprezentatív felmérést október és november folyamán végezte 43 tanintézet 1349 végzős diákjának a megkérdezésével Ukrajna valamennyi régiójában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását