2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Honda kiszáll

A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Forma-1-ben - jelentette be Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója pénteken egy tokiói sajtótájékoztatón.
2008. december 5. péntek 08:55 - Hírextra
Fukui a világgazdasági válsággal indokolta a döntést. A megemelkedett költségek és a gépkocsi-kereslet visszaesése miatt kényszerül arra a vállalat, hogy kivonuljon az évente több tízmilliárd dolláros költséggel járó sportágból - mondta.

Az istálló - amely az idei szezon során 294 millió dolláros költségvetéssel szerepelt a Forma-1-ben - legutóbb a konstruktőrök versenyében az utolsó előtti helyen végzett, a pilóták küzdelmeiben Rubens Barrichello a 14., Jenson Button pedig a 18. lett.

Idén már a második csapat száll ki a száguldó cirkuszból, hiszen a Super Aguri még az idény közben ott hagyta a sorozatot. A Honda kiválása azt jelenti, hogy jövőre - amennyiben a többi csapat marad - már csak 18 autó indul.

A japán cég - amelynek eddig 760 dolgozójától kellett megválnia, az autógyártást pedig világszerte 140 ezer darabbal csökkentette - tárgyalásokba kezd Forma-1-es csapatával annak további sorsáról, beleértve lehetséges eladását is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását