2024. május 17. - Paszkál

A magyar EMFESZ kapta az energetikai Oscart!

1998 óta minden év decemberében New Yorkban (USA) adják át a Platts Globális Energia Díjakat. A világ energetika cégeit és szolgáltatásait elismerő díjakat – különböző kategóriákban – mindig olyanok kapják, akik az adott évben, saját területük
2008. december 4. csütörtök 16:14 - Hírextra
A díj tízéves története során most először kapta meg az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft személyében magyar vállalat az „Emelkedő Csillag” (Rising Star) kategória első helyezését.

A független szakértőkből álló nemzetközi zsűri az EMFESZ piacra lépése óta eltelt öt év során mutatott, meredeken fejlődő teljesítményét díjazta a december 3-án átadott díjjal.

A földgáz-liberalizációval egy időben létrejött EMFESZ Kft a gázkereskedelmi szabadpiac első és máig legnagyobb szereplője, mely 300 ipari fogyasztó 800 telephelyére szállítja az alapanyagként vagy a fűtéshez használt földgázt.

A cég 2008 februárjában indította el gas.hu, online alapú szolgáltatását, amely a lakossági, önkormányzati fogyasztókat, valamint a kis és középvállalkozásokat látja el földgázzal.

Tavalyi 180 milliárd forintos árbevételével az EMFESZ 36. helyezést ért el a legnagyobb hazai cégek rangsorában.

A társaság a következő években kontinensünk legnagyobb gázzal működő kombinált ciklusú, 2400 megawatt kapacitású erőművét tervezi felépíteni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Góczi István, az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft ügyvezetője:

„Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra ez a díj. Az EMFESZ működésének valódi nyertesei a rugalmasabb és kedvezőbb szolgáltatásban részesülő magyar lakossági, kis-és középvállalati, önkormányzati és ipari gázfogyasztók. Ez a díj egyben az ő kitüntetésük is!”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását