2024. április 20. - Tivadar

A tévés sorozatoknál is kopogtat a válság

Megkurtított sztárgázsik, nyugdíjazások, lefaragott produkciós költségek - az amerikai tévécsatornákat is elérte a pénzügyi válság, és ez a szappanoperák költségvetését is érzékenyen érinti.
2008. december 3. szerda 17:45 - Hírextra
A nézők ma már nem olyan hűségesek a sorozatokhoz, mint akár tíz éve voltak, a reklámbevételek drasztikusan csökkennek. Ezeket a gondokat tetézi most még a pénzügyi válság is. Míg az NBC tévécsatorna egy évtizeddel ezelőtt tucatnyi szappanoperát futtatott, ma már csak nyolcat tart műsoron.

A csatorna Days of Our Lives (Életünk napjai) című sorozatából két, évtizedek óta képernyőn lévő veterán színészt is elbocsátanak a jövő év elején - jelentették be novemberben. Deirdre Hall 32 éve játssza dr. Marlena Evans szerepét, míg Drake Hogestyn 22 éve csatlakozott a széria stábjához.
Az ABC kedden hozta nyilvánosságra, hogy szigorú nadrágszíj-összehúzó intézkedések bevezetésére kényszerültek. Ez a "felelősségteljes gazdálkodáson túl a produkciós költségek megkurtítását is jelenti, olyan formában, hogy azt a közönség ne vehesse észre" - vázolták közleményükben.

Három szappanoperájuk, köztük az All My Children (A gyerekeim mindannyian) vezető színészeinek is csökkentik a fizetését. Az összegek nem szerepelnek a közleményben, de azt tudni lehet, hogy Susan Lucci, aki 1970 óta szerepel a műsorban, a kilencvenes években évi több mint egymillió dollárt keresett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását