2024. május 5. - Györgyi

Hazaérkeztek a Bangkokban rekedtek

Negyvennyolc órás, viszontagságos utazást követően hazaérkeztek a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatpark szakemberei, akik a thaiföldi kormányellenes tüntetés miatt rekedtek a bangkoki repülőtéren - közölte Kalenda Zoltán, az intézmény kommunikációs igazg
2008. november 30. vasárnap 16:06 - Hírextra
A nyírségi zoo állatorvosa, igazgatóhelyettese és vezető gondozója egy tanácskozáson vett részt Thaiföldön, ahol előadást tartottak az állatok védelméről és állatkerti tartásáról. Ismertettek egy különlegesnek számító lézeres műtéti eljárást is, amellyel az egyik elefánt sérült agyarát gyógyították meg a nyáron.

A szakemberek útban hazafelé rekedtek a tüntetők által elfoglalt bangkoki légikikötőben - emlékeztetett Kalenda Zoltán. Tájékoztatása szerint a szimpózium szervezői és a magyar nagykövetség segítségével végül a thai fővárostól mintegy 200 kilométernyire lévő egyik katonai légi bázisról sikerült repülővel eljutniuk Szingapúrba. Ott a helyi állatkert vezetői látták vendégül a nyíregyháziakat, amíg a szabolcsi megyeszékhelyről sikerült helyet foglalni számukra egy Európába tartó repülőgépen; zürichi átszállással érkeztek Ferihegyre.

A kommunikációs vezető megemlítette: a két szakember egészségesen érkezett haza és hétfőn már munkába is áll a nyíregyházi állatparkban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását