2024. április 20. - Tivadar

Átadták a Külügyminisztérium nívódíjait

A BBC egykori és jelenlegi tudósítója is átvehette idén a Külügyminisztérium nívódíját. A kitüntetéseket Göncz Kinga külügyminiszter adta át szerdán Budapesten.
2008. november 27. csütörtök 06:16 - Hírextra
A nívódíjakat idén is négy kategóriában ítélték oda. A hazai írott sajtó kategóriában Lambert Gábor, a Figyelő üzleti hetilap szenior szerkesztője, a BBC magyar adásának egykori munkatársa kapta. A hazai elektronikus média munkatársai közül Zöldhegyi Katalint, a TV2 külpolitikai szerkesztőjét és tudósítóját díjazták.

A külföldi külpolitikai tudósítónak járó díjat Nick Thorpe, a BBC budapesti tudósítója kapta. Az életműdíjjal Aczél Endre publicistát tüntették ki.

A Külügyminisztérium 1995 óta ítéli oda külpolitikai újságíróknak a nívódíjat. A díj célja azoknak az újságíróknak az elismerése, akik kiemelkedő színvonalon művelik szakmájukat és sokat tettek a magyar külpolitika, illetve diplomácia tevékenységének bemutatásáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását