2024. május 7. - Gizella

A kórház fejleszthet

Háromnegyed milliárd forintból fejlesztheti a járóbeteg-ellátást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó kórháza; a beruházás előkészítése még az idén, a kivitelezés a jövő év első negyedében megkezdődhet - közölte az intézményt fenntartó megyei önkormányza
2008. november 26. szerda 19:35 - Hírextra
Ódor Ferenc (Fidesz) sajtótájékoztatóján hozzátette: az úgynevezett egészségügyi reform miatt a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház "elvesztette" aktív ágyait, ezért a rehabilitációra, a járóbeteg-ellátásra fókuszál.

Tiba Sándor a kórház igazgató-főorvosa arról szólt, hogy pályáztak a járóbeteg-ellátás fejlesztésére: a beruházás értéke összességében csaknem 750 millió forint, ennek 95 százalékát nyerték el, a fennmaradó részt a fenntartó önkormányzat biztosítja. Az összegből 340 millió forintot ingatlanfejlesztésre fordítanak, 170 millió forint jut eszközözök, műszerek beszerzésére, a többit egyéb költségek teszik ki.

A szikszói intézmény 58 ezer abaúji lakost lát el, az elmúlt évben több mint 180 ezer beteget kezelt.
Tiba Sándor azt is elmondta: az intézmény "aktív ággyal" már nem rendelkezik, ezért a rehabilitáció, a járóbeteg-ellátás, az egynapos műtétek az elsődlegesek, ugyanakkor egy speciális területen, az érsebészeti beavatkozáson túlesett betegek utókezelésében is jelentős szerepet kívánnak betölteni.
A beruházás előkészítése megkezdődött, a kivitelezés jövőre indul és a tervek szerint 2010-re fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását