2024. május 10. - Ármin, Pálma

Megvétózott vétó

Nem fogadta el a főpolgármester álláspontját, és nem vonta vissza kedd délelőtt a Fővárosi Közgyűlés kiemelt fejlesztések bizottsága azt a döntését, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy idén és a következő két évben csaknem egyhónapos karácsonyi vásárt rendez
2008. november 25. kedd 13:20 - Hírextra
Somlyódy Csaba (MSZP) elnök az MTI-nek elmondta, hogy nem ismerik ez ügyben a szakmai álláspontot képviselő városképvédelmi bizottság véleményét, ezért nem kívántak változtatni korábbi határozatukon. Hozzátette, hogy a Rossi Bt. rendezvénye a kiemelt fejlesztéseket nem akadályozza, ha pedig városképi szempontok merültek fel, akkor ez a kérdés a másik bizottság kompetenciája.

A városképvédelmi bizottság csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt kora reggel tárgyal. Ha ez a testület sem vonja vissza korábbi hozzájárulását, akkor a közgyűlésnek kell még aznap végleges döntést hoznia, mivel a karácsonyi vásár november 30-án kezdődne.

A közgyűlés belső szabályozása szerint egyes kérdésekben, mint például a városfejlesztési szempontból kiemelt közterületek használata ügyében két bizottság hoz döntést.

Demszky Gábor a két bizottság elnökéhez írt levelében jelezte, hogy önkormányzati érdeksérelem miatt felfüggesztette a testületek döntéseinek végrehajtását. A főpolgármester leszögezte, hogy minden olyan bizottsági döntést felülvizsgáltak, amikor az előterjesztő főpolgármester-helyettesek javaslatával ellentétes döntést hoznak a bizottságok. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesek ez ügyben a Rossi Bt. kérelmének elutasítását javasolták közlekedési okok, a templom közelsége, valamint amiatt, hogy más cégek ugyanarra a területre benyújtott vásárrendezési kérelmét mindkét bizottság korábban már elutasította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását