2024. június 2. - Kármen, Anita

Fődíjasunk van Badalonában

A spanyolországi Badalonában rendezett nemzetközi seregszemléről is elhozta a fődíjat, a Badalonai Vénuszt Nemes Jeles László rövidfilmje, a Türelem - tudatta vasárnap az MTI-vel a Magyar Filmunió.
2008. november 23. vasárnap 16:25 - Hírextra
Nemes Jeles László rövidfilmje a tavalyi velencei filmfesztiválon tartott nemzetközi premier óta a franciaországi Angers-ban, a kanadai Montrealban, a brazíliai Belo Horizontéban, a dániai Odensében, valamint az olaszországi Fanóban rendezett nemzetközi seregszemléken nyerte el a fődíjat. Az egysnittes rövidfilm a rendező első 35 mm-re forgatott munkája. A filmen "egy irodista nő precíz munkafolyamata - egy arc rezzenései" láthatóak. "És egy férfi, aki várja az ablakon túl."

A Türelem jelenleg versenyben van az Európa Filmakadémia rövidfilmdíjáért. A produkció a görögországi Dramában szeptemberben elnyert UIP-rövidfilmdíjnak köszönhetően került a jelöltek listájára. Az Európa Filmdíjakat december 6-án Koppenhágában adják át.

A 200 alkotást felvonultató badalonai nemzetközi rövidfilmfesztivált november második felében rendezték meg, immár a 34. alkalommal. A Barcelona szomszédságában fekvő Badalona a legrégebbi katalán városok egyike.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását