2024. március 28. - Gedeon, Johanna

FIFA: több idő kell felkészülni a VB-re

Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára szerint az eddiginél több időt kell adni a világbajnokság házigazdáinak a felkészülésre a torna lebonyolítására.
2008. november 23. vasárnap 21:36 - Hírextra
"Hét év a minimum, amire egy vb-házigazdának szüksége van a megfelelő felkészülésre" - mondta a főtitkár vasárnapi sajtótájékoztatóján Johannesburgban, a 2010-es világbajnokság egyik helyszínén. "A vb megrendezéséhez a vendéglátó országban olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, melyek rendkívül időigényesek."

A 2006-os és 2010-es vb rendezőinek (Németország, Dél-afrikai Köztársaság) hat-hat évük volt a felkészülésre.

A 2018-as torna rendezőjéről 2010 végén dönt a FIFA végrehajtó bizottsága. A pályázat beadási határideje 2009 elején jár le, eddig Anglia, Spanyolország, Hollandia és Belgium közösen, valamint Kína és Ausztrália jelezte, hogy érdekli a kandidálás lehetősége.

Valcke elmondta: a FIFA foglalkozik annak lehetőségével is, hogy két év múlva egyszerre döntsenek a 2018-as és 2022-es vb rendezőjéről is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását