2024. április 28. - Valéria

Megkezdődött a Shoot4Life világjáték

Megkezdődött a Shoot4Life avagy Forgass az életért! elnevezésű amatőr filmes világjáték, amelynek zsűrijét az Oscar-díjas Jirí Menzel és Szabó István vezeti.
2008. november 22. szombat 14:33 - Hírextra
A résztvevőknek 24 óra áll rendelkezésükre, hogy a világ öt kontinensének országaiban leforgassák a véradásról szóló, legfeljebb kétperces kisfilmjüket. A visszaszámlálás délelőtt tíz órakor kezdődött. A stábok - amelyek egyszemélyesek is lehetnek - a http://shoot4life.tv című honlapon vagy Magyarországon az esemény helyszínén, az Aréna Plázában regisztrálhattak. A helyszín a Magyar Vöröskereszt Véradó és egészségnapjának is otthont ad egyben szombat este hat óráig. A látogatók vért adhatnak, ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, a panorámaliftnél felállított színpadon pedig szórakoztató műsorokat láthatnak.

A Shoot4Life játék célja a véradás népszerűsítése, hogy a programokon keresztül arra buzdítsa az embereket, váljanak rendszeres véradókká.

A verseny számos országban - egyebek mellett Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Fülöp-szigetek, India, Kongó és Magyarország - zajlik. A filmeket a játék megkezdése után legkésőbb 24 órával le kell adni, illetve feltölteni a megadott internetes címre. A filmeket nemzetközi zsűri bírálja el Magyarországon. Az eredményhirdetés élő, online adásban látható majd vasárnap este tíz órakor.

A Shoot4Life program művészeti igazgatója Karl Bardosh, a New York University magyar származású professzora és az indiai Sandeep Marwah, az Ázsiai Filmakadémia elnöke. A játék zsűrijének vezetését Oscar-díjas filmesek, Jirí Menzel és Szabó István vállalták.

Jirí Menzel a szombati sajtótájékoztatón elmondta: azért vállalta el a felkérést, mert fontosnak tartja tudatosítani az emberekben, hogy nincsenek egyedül a világban, vannak, akik segítenek, mint például a Vöröskereszt.

A világon a legelső 24 órás villám-filmforgatási játékot Magyarországon rendezték meg 2004-ben DIGI24 címmel, amelyet Kindl Gábor indított el Jancsó Miklós, Makk Károly, Ferenczi Gábor és Kardos Sándor, Grunwalsky Ferenc, Fekete Ibolya, Pados Gyula részvételével.

A játék egyre népszerűbb lett, és a szervezők az idén a Vöröskereszt égisze alatt a filmezést egy életmentő karitatív tevékenységgel, a véradással kapcsolták össze az egész világon. Kindl Gábor az MTI kérdésére elmondta: szombat délben még folyamatosan zajlott a nevezés, ezért pontos adatot nem tud mondani, de száz-kétszáz filmet várnak a felhívásra.

A Shoot4Life döntőjébe minden kontinensről öt-öt film juthat, és a kontinens-győztesek közül kerül ki a világjáték győztese. Az első helyezett egymillió forint díjazásban részesül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását