2024. május 17. - Paszkál

Bujtogató rendőrt tartóztattak le

Rablásra való felbujtással gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy volt fővárosi rendőrt, a bíróságnak előzetes letartóztatását javasolja - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
2008. november 20. csütörtök 16:13 - Hírextra
Az ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki egy, korábban a XVIII. kerületi kapitányság állományába tartozó századost. A volt rendőrt azzal gyanúsítják, hogy május végén két "civil" ismerősét rablásra vette rá, azt ígérve nekik, hogy - hivatali helyzetét kihasználva - biztosítja: a cselekmény idején járőrök ne legyenek a közelben, és később a nyomok eltüntetéséről is gondoskodik - olvasható a közleményben.

A két férfi a gyanú szerint még július elején az esti órákban egy XVIII. kerületi magánlakáshoz ment, ahonnan több millió forintos zsákmányt reméltek. A lakásban tartózkodó ember azonban nem adta át önként az értékeit, ezért megverték, késsel megfenyegették és megkötözték. A rablók végül mindössze 140 ezer forinttal és egy gázpisztollyal távoztak a lakásból.

A három gyanúsítottat az ügyészség őrizetbe vette, a bíróságnál indítványozza előzetes letartóztatásuk elrendelését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását