2024. április 16. - Csongor

A helyi értékek haszna

A települések lokális értékei felértékelődnek a jelenlegi helyzetben, az ezekkel való megfelelő gazdálkodás hozzásegítheti az önkormányzatokat a gazdasági válság átvészeléséhez - mondta Gyenesei István önkormányzati miniszter a településmarketingről tarto
2008. november 20. csütörtök 11:38 - Hírextra
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által rendezett tanácskozás megnyitóján a miniszter arról beszélt: a helyi értékekkel való hatékony gazdálkodás azt jelenti, "el kell tudni adni" a települést úgy, hogy külső erők, azaz vállalkozások is részt vegyenek a helyi fejlesztésekben, a munkahelyteremtésben.

A települési értékeket "el kell tudni adni" maguknak a lakóknak is, ez azt jelenti, hogy élhetőbb körülményeket kell teremteni - közölte, hozzátéve: ha ez megvalósul, a helybeliek még inkább magukénak érzik a települést.

Gyenesei István az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a minisztériumhoz az idén mintegy 1500 önkormányzat fordult támogatásért, ezek általában működési gondokkal küszködő önkormányzatok; eddig 980 település összesen 6,5 milliárd forintot kapott.

Hozzátette, hogy előkészítés alatt áll egy újabb egymilliárdos csomag, s decemberben egy további egymilliárdos támogatásról döntenek. Év végére így a települések megsegítésére összesen 8,5 milliárd forintot fordítanak - közölte a miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását