2024. május 4. - Mónika, Flórián

Európa legyen a példa adóügyben

A Fidesz az európai példákat követve javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának, hogy a jelenlegi 11,5 százalékról csökkentse 6 százalékra a jegybanki alapkamatot, az ellenzéki párt szerint emellett adócsökkentésre is szükség lenne a gazda
2008. november 19. szerda 13:49 - Hírextra
A fideszes politikus szerint a kormány az elmúlt másfél hónapban tett lépései súlyosbítják a válságot, "Gyurcsány Ferenc Európával szemben halad a válságkezelés tekintetében". Mint mondta, az európai országokban október óta több kamatcsökkentést hajtottak végre, valamint adócsökkentést és gazdaságélénkítő programokat terveznek, miközben a magyar kormány a szocialista utat követi: megszorítást, adóemelést, kamatemelést vezet be.

Navracsics Tibor azt kérte a MNB monetáris tanácsától, fontolja meg, hogy az európai viszonylatban is magas jegybaki alapkamatot csökkentsék 6 százalékra, hogy megérje hitelt felvenni a vállalkozásoknak. A Fidesz szerint azonban ez önmagában nem elég, arra is szükség van, hogy adócsökkentéssel, növekedési csomaggal pénzt juttassanak a gazdaságba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását