2024. április 26. - Ervin

Megkezdődött a gyilkos fiatalok pere

Megkezdődött azoknak a kaposvári gimnazistáknak a pere hétfőn a Somogy Megyei Bíróságon, akik a vádirat szerint előre kitervelten, különös kegyetlenséggel megölték egyik osztálytársukat.
2008. november 17. hétfő 10:14 - Hírextra
A két vádlottat megbilincselve, fegyveres őrök kíséretében vezették be a kaposvári tárgyalóterembe. A vádlottak egyike láthatóan megszeppenve lépett a terembe, a másik higgadtnak tűnt. Törvényes képviselőként jelen volt az egyik vádlott édesanyja, a másik gimnazistának pedig mindkét szülője részt vett a tárgyaláson. A fiúk előzetes letartóztatásban várták perük kezdetét.

Vadócz Attila tanácsvezető bíró zárt tárgyalást rendelt el az ügyész korábbi és ismételten megerősített indítványára, valamint a védők és a vádlottak ezzel egybehangzó kérésére az eljárás bizonyítási szakaszára, azaz a hétfői és csütörtöki tárgyalási napra. A hétfői tárgyaláson a vádirat ismertetését követően a bíróság a vádlottakat és tanúkat hallgat meg.

A vádirat szerint a két 16 éves fiú májusban Kaposváron egy elhagyatott tóhoz csalta leendő áldozatát, egy nagyatádi fiút, aki a somogyi megyeszékhelyen tanult. A fiút kővel, fával és egy vésővel brutális módon bántalmazták, majd az eszméletét vesztett áldozatot a tóba dobták.
A rendőrségen tett vallomásuk szerint a fiatalok azért ölték meg korábbi barátjukat, mert "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

A Somogy Megyei Főügyészség csaknem háromezer oldalas nyomozati anyag alapján készítette el a vádiratot, amely szerint a vádlottak a bűncselekmény elkövetése előtt körülbelül egy hónappal határozták el, hogy megölik osztálytársukat. Két héttel a gyilkosság előtt felderítették a tó környékét, és egy gödröt is ástak a holttestnek. Később úgy határoztak, hogy inkább szigetelőszalaggal köveket rögzítenek a fiú testére, és elrejtik a tóban. A szigetelőszalagot egy kitalált mesével későbbi áldozatukkal vetették meg a gyilkosság napján. Egy újabb terepszemle során mindent előkészítettek, és gyakorolták, hogy miként ölik meg társukat.

Május 21-én délután azzal az ürüggyel csalták a gyanútlan fiút a tóhoz, hogy egy géppisztolyt találtak. Áldozatukat a már odakészített bottal és vésővel ütlegelni kezdtek, majd a már földön fekvő fiút fojtogatták, mellmagasságból súlyos betondarabokat ejtettek az arcára. Az eszméletét vesztett, de még életjeleket mutató fiút végül a tóba lökték. Az igazságügyi orvos szakértői véleménye szerint a bántalmazás és a bekövetkezett halál között egyértelmű a közvetlen okozati összefüggés.
A tárgyalás november 20-án további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik. Az ügyben a két nap alatt 18 tanút és négy szakértőt hallgatnak meg, ítélethirdetés december elején várható. A fiatalokat akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását